Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ потрібен ще рік для повної готовності до нових правил на дорогах

Вівторок, 30 вересня 2008, 17:09

Державна автомобільна інспекція Міністерства внутрішніх справ при відповідному фінансуванні зможе матеріально і технічно бути готовою до виконання нового законодавства про дорожній рух наприкінці 2009 року.

Про це заявив керівник департаменту ДАІ Сергій Коломієць на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"При відповідному фінансуванні повністю оснастити ДАІ під закон ми готові до кінця наступного року", - сказав він.

Коломієць повідомив, що зараз ДАІ проводить тендери на закупівлю необхідного обладнання. До кінця 2008 року для цих цілей передбачені кошти в розмірі 43 млн. грн.

"Що стосується наступного року, департамент розробив відповідну пропозицію", - сказав він.

Керівник департаменту ДАІ також додав, що за попередніми підрахунками очікується, що від змін законодавства держава одержить близько 2 млрд. грн. у 2009 році.

У цю суму ввійдуть не тільки штрафи, але і кошти за техогляд транспортних засобів.

Коломієць також нагадав, що відповідно до ухваленого законодавства, кошти, що надходять від оплати штрафів, будуть перераховуватися рівними частинами в державний і місцеві бюджети.

Крім того, ДАІ прогнозує, що зміни законодавства дозволять зменшити аварійність на дорогах України на 10-15%.

Для того, щоб люди могли прямо повідомляти про правопорушення на дорогах, ДАІ створила багатоканальний "телефон довіри", що почне працювати з поточного тижня за номером 272-46-59.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування