Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та Росія: ще 10 років разом

Вівторок, 30 вересня 2008, 17:40

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією та Україною буде продовжено на наступні 10 років.

Напередодні 1 жовтня - останнього дня, коли обидві сторони можуть заявити про намір не продовжувати дію Великого договору, і в Москві, і в Києві висловилися за збереження цього документу, незважаючи на тертя, що виникли у двосторонніх відносинах.

"Україна ніколи не ставила під сумнів це питання. Україна чітко і послідовно заявляла про важливість базового Великого договору між Україною та Російською Федерацією як наріжного каменю двосторонніх відносин", - заявив у Києві журналістам прес-секретар МЗС України Василь Кирилич.

За його словами, у рамках 63-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку міністри закордонних справ України і Росії Володимир Огризко і Сергій Лавров провели переговори, у ході яких обидві сторони заявили "про підтримку і необхідність продовження Великого договору".

У поширеній нещодавно заяві МЗС РФ висловився за пролонгацію дії російсько-українського Великого договору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми виходимо з того, що договір 1997 року буде продовжений на наступні 10 років", - наголошувалося в документі.

При цьому в ньому висловлювалася надія, що "мудрий народ України, усі здорові політичні сили країни не допустять погіршення зв'язків з Росією".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування