Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Самооборона" думає, чи йти на вибори з Тимошенко

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 08:52

Рішення про те, чи піде "Народна самооборона" на вибори у складі Блоку Юлії Тимошенко, прийматиметься найближчими днями.

Про це сказав депутат фракції "НУ-НС" у Верховній Раді 6-го скликання Тарас Стецьків в ефірі Радіо "Свобода" в четвер ввечері.

На запитання ведучого, чи "слід розуміти, що "Народна самооборона" тепер буде складовою БЮТ на виборах", Стецьків, зокрема, сказав:

"По-перше, це ще є не факт. Рішення ще не прийняте. Воно буде прийматися найближчі дні..."

"Я думаю, що це один з ймовірних варіантів, якщо говорити відверто", - додав він.

Стецьків також прокоментував взаємовідносини між президентом Віктором Ющенком і прем’єром Юлією Тимошенко.

"На мою думку, глибинною проблемою відносин Ющенка і Тимошенко є і те, що і Ющенко, в більшій мірі Ющенко, в меншій мірі Тимошенко розуміють політику як міжперсональні протистояння. Тобто, власне, це не є політика", - зазначив він.

На думку Стецьківа, "якби протистояння між Ющенко і Тимошенко було б боротьбою поглядів, ідей, ідеологій, шляхів розвитку країни, то в цьому протистоянні не було б нічого поганого, навпаки, це протистояння відігравало б конструктивну роль для суспільства".

"На превеликий жаль, Ющенко перетворив протистояння з Тимошенко просто в боротьбу персональних амбіцій, образ, страхів, фобій [...]. Я думаю, що швидше за все він з цього і не вийде. Не вийде. В нього вже є таке відношення до Тимошенко, яке… Ну, там немає що шукати політики", - сказав депутат.

За словами Стецьківа, "з боку Тимошенко так само є проблеми перенесення протистояння з Ющенком на персональний рівень, але тут є один момент, якого, на мою думку, не розуміє президент":

"Вона (Тимошенко) хоче лишитися прем’єр-міністром України. Питання в тому, що її персональний інтерес збігається на цей момент з державним інтересом. Тобто, її бажання лишитися прем’єром співпадає з потребою суспільства в стабільності. От цього моменту не розуміє президент, воюючи з Тимошенко".

"Тому я й говорю, що у Ющенка шансів вийти з персонального протистояння вже немає, в Тимошенко ці шанси ще є", - вважає Стецьків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування