БЮТ заблокував Раду. "Чаю вже нема, тільки вода - і то кип’ячена"

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 10:19

У п’ятницю зранку депутати фракції БЮТ продовжили блокувати президію та трибуну Верховної Ради, депутати також зайняли урядову ложу.

Спікер Арсеній Яценюк відкрив засідання парламенту з трибуни, в оточенні депутатів.

Він зазначив, що указ президента про припинення повноважень Верховної Ради 6-го скликання та призначення дострокових парламентських виборів на 7 грудня уже опублікований в офіційних виданнях Верховної Ради та уряду, тож вибори неуникні.

Яценюк запросив лідерів фракцій на погоджувальну раду у свій кабінет.

"Треба ще раз зайти в кабінет і з'ясувати, у якій формі буде прийматися закон про вибори, яка сума фінансування буде виділятися, не буде виділятися, як ми будемо за це голосувати, коли розблокуємо роботу парламенту і взагалі, чи будуть підписані ці акти законодавства, які будуть проголосовані Верховною Радою, президентом після припинення повноважень Верховної Ради", - сказав він.

При цьому Яценюк нагадав, що в Конституційному Суді є відповідне подання.

Частина 1 статті 90 Конституції визначає, що повноваження Верховної Ради припиняються в момент обрання нового парламенту. Разом із тим друга частина цієї статті не визначає, коли припиняються повноваження парламенту у випадку дострокового припинення повноважень.

"Думаю, що це дискусія для юристів, і рішення проблеми має бути у подвійній площині – політичній і юридичній", - сказав Яценюк.

За його словами, якщо протягом перерви, до 11:00, лідери фракцій не дійдуть до якогось рішення, то пленарне засідання буде закрито одразу після його закінчення.

Завершуючи свою промову, Яценюк сказав депутатам: "Чаю вже нема, все – тільки вода і то кип’ячена".

, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...