Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію попросили не нав’язувати свої правила в українському ефірі

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 14:37

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що вимоги про приведення зарубіжних програм у відповідність до норм законодавства України стосуються всіх без винятку, а не лише російських телекомпаній.

Про це йдеться у заяві Нацради у відповідь на заяву МЗС Росії з приводу ретрансляції програм російських телекомпаній у кабельних мережах України.

У Нацраді не розуміють, чому Україні "нав’язуються винятки з правил, прийнятних і зрозумілих в усьому цивілізованому світі".

При цьому у ній вважають "безпідставним і дивним" твердження МЗС Росії про "витіснення російської мови з громадсько-політичного життя країни”.

"Нацрада постійно наголошує: не йдеться про мову або зміст зарубіжних телевізійних передач. Навпаки, Нацрада давно вже подбала про задоволення мовно-етнічних запитів українських громадян, які розмовляють російською мовою, обумовивши російськомовні програми і передачі в ліцензіях десятків українських телекомпаній кожного регіону України", - сказано у заяві.

За словами членів Нацради, справа в тому, що органи державної влади Росії "не подбали про поширення в кабельних мережах своєї країни програм хоча б однієї української телекомпанії, незважаючи на те, що в Росії проживають десятки тисяч вихідців з України".

"Сподіваємося, посадовці із зовнішньополітичного відомства звернуть увагу керівництва своєї країни на цей прикрий факт і посприяють вжиттю на державному рівні заходів, спрямованих на недопущення витіснення української мови з вжитку на території Росії та на припинення дискредитації українців Росії за мовною ознакою", - сказано у заяві.

Нацрада просить МЗС Росії в подальшому відмовитися "від сумнівної практики підбурювання суб’єктів підприємницької діяльності іншої країни до порушення норм законодавства, що поширюється на сферу їхньої діяльності".

"Адже європейське співтовариство давно вже відмовилося від таких прийомів досягнення кон’юнктурної вигоди і вважає неприйнятним підміну професійних понять і правил на догоду однобокій політичній доцільності", - заявляють у Нацраді.

Як відомо, раніше Нацрада зобов’язала кабельників призупинити ретрансляцію деяких російських телеканалів, зокрема, ОРТ, РТР, Рен-ТВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування