Ющенку запропонували назватися ВБ'Ю

П'ятниця, 10 жовтня 2008, 19:20

Директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що президент Віктор Ющенко очолить блок свого імені на майбутніх позачергових парламентських виборах.

Таку думку він висловив у ході круглого столу в п'ятницю на тему "Позачергові вибори у Верховну Раду. Сценарії розвитку", передає "Інтерфакс-Україна".

"Швидше за все, Ющенко піде на вибори у форматі свого іменного блоку. Зразкова назва, швидше за все, це буде Блок Ющенка або виборчий блок Ющенка", - сказав Карасьов.

Він також припустив, що можлива абревіатура даної політичної сили може бути ВБ'Ю (виборчий блок Ющенка - укр) або ж ИЗБ'Ю (избирательный блок Ющенко - рус).

Крім того, за словами Карасьова, що майбутні дострокові парламентські вибори фактично не змінять конфігурацію політичних сил у Верховній Раді.

Так, на думку експерта шансів на те, щоб потрапити в законодавчий орган країни є тільки в п'яти політичних сил. Також він підкреслив, що лідерами за підсумками виборчої кампанії залишаться Партія регіонів і БЮТ.

Політолог підкреслив, що майбутня виборча кампанія буде базуватися "на розкручуванні економічної кризи в країні, на розкручуванні банківської і фінансової кризи".

"Ця тема на відміну від теми НАТО стосується більшості людей, от чому і зараз ситуація навколо економічної кризи вже активно розробляється й обговорюється", - сказав Карасьов.

Разом з тим політолог висловив упевненість у тому, що політична сила, очолювана головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, піде на позачергові вибори в блоці Ющенка.

Він також висловив думку, що в списках блоку Ющенка можуть бути такі люди як секретар РНБО Раїса Богатирьова, боксер Віталій Кличко й інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...