Процес пішов. Партії можуть складати списки

Субота, 11 жовтня 2008, 09:58

В Україні стартувала виборча кампанія з позачергових виборів до Верховної Ради, призначених на 7 грудня 2008 року.

Виборча кампанія починається з наступного дня після публікації указу президента про призначення позачергових виборів.

З 11 жовтня партії і блоки, які мають намір брати участь в позачергових виборах у Верховну Раду, можуть проводити з'їзди для затвердження своїх виборчих списків.

Це передбачено календарним планом основних заходів щодо підготовки і проведення позачергових парламентських виборів, розміщеному на офіційному сайті Центрвиборчкому, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно плану, висунення кандидатів в народні депутати від партій і блоків закінчується 27 жовтня. До 1 листопада включно партії і блоки повинні подати в ЦВК документи для реєстрації кандидатів в депутати. Не пізніше за 3-й день з дня ухвалення документів ЦВК повинна ухвалити рішення про реєстрацію кандидатів або відмову в цьому. До 6 листопада партії і блоки мають право повторно подати в ЦВК документи для реєстрації. У 3-денний термін з дня рішення про реєстрацію, виборчі списки публікуються в газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр".

З моменту ухвалення Центрвиборчкомом рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених у виборчий список партії (блоку), політсили - учасники виборчого процесу можуть почати передвиборну агітацію.

До 18 жовтня включно депутатські фракції, які були створені в поточному скликанні Верховної Ради, подають в ЦВК кандидатури до складу окружних виборчих комісій. До 22 жовтня повинні бути створені окружні виборчі комісії.

До 11 листопада включно ЦВК повинна затвердити форму і текст виборчого бюлетеня. До 9-го листопада включно ЦВК повинна завершити реєстрацію кандидатів в депутати, а до 10 листопада включно затвердити порядок надання ефірного часу і друкованих площ за рахунок бюджетних коштів для блоків і партій. ЦВК і партії до 11 листопада повинні методом жеребкування визначити черговість надання такого ефіру.

Не пізніше кінця дня 22 грудня ЦВК повинна встановити результати позачергових виборів народних депутатів України, і не пізніше ніж на 5-й день після цього офіційно обнародувати результати і опублікувати списки обраних депутатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News