Пірати погрожують підірвати "Фаїну" з собою й екіпажем

Субота, 11 жовтня 2008, 10:09

Пірати, що викрали українське судно "Фаїна" біля берегів Сомалі, погрожують підірвати його, якщо викуп не буде виплачений.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на телеканал "Вести-24".

"Ми готові підірвати судно і його вантаж, а також самих себе, якщо власники не виконають нашу вимогу про викуп", - заявив представник піратів Сугуле Алі. Пірати добиваються виплати $8 млн.

Реклама:

За словами Алі, в найближчі три дні пірати блокуватимуть будь-яку інформацію про "Фаїну": "Ми знаємо, що тепер треба робити".

Згідно з заявою піратів, переговори по звільненню судна повністю провалилися. "Власники судна постійно міняють свою позицію, - сказав Алі, - можливо, вони слухаються порад тих, хто сподівається вирішити проблему військовим шляхом".

Судно "Фаїна", що перевозить зброю, зокрема 33 танки Т-72, оточене бойовими кораблями ВМС США. До району, де пірати утримують судно, наближається сторожовий корабель "Неустрашимый" Балтійського флоту Росії. На борту судна 17 українців, двоє росіян і один громадянин Латвії. Київ виступає проти силового варіанту звільнення заручників.

ВІДЕО ДНЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування