Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр юстиції вигадав для Ради цікаву легітимність

Субота, 11 жовтня 2008, 10:45

Верховна Рада, чиї повноваження достроково припинено президентським указом, ще зможе прийняти окремі закони, які матимуть "публічну легітимність".

Про це заявив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" міністр юстиції Микола Оніщук.

Зокрема, на його думку, це стосується внесення змін до виборчого законодавства і державного бюджету, чого вимагає президент.

"На мій погляд, якщо потрібні рішення парламенту президент підпише й після набрання указом чинності, вони матимуть необхідну публічну легітимність. Навіть якщо виникнуть сумніви з приводу їх правової легітимності", — заявив міністр юстиції.

Разом з тим Оніщук вважає, що президент, підписуючи указ про дострокове припинення повноважень парламенту, дійсно мав на увазі втрату чинним скликанням парламенту права на законотворчість.

"Наскільки я розумію, глава держави вважає, що наслідком указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради є втрата парламентом права виконувати законотворчу діяльність", — підтвердив міністр.

На його думку, депутати можуть спробувати відстояти своє право на законодавчу діяльність і оскаржити позицію президента.

"Можу припустити, що Верховна Рада з такою позицією не погодиться. Виникне компетенційний спір, який неможливо буде розв’язати без Конституційного суду", — припустив Оніщук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування