Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставнійчук: указ Ющенка діє повною мірою

Субота, 11 жовтня 2008, 15:51

Заступник глави секретаріату президента, представник президента в КС і ЦВК Марина Ставнійчук наголошує, що указ глави держави про припинення повноважень Верховної Ради діє повною мірою.

"Конституційний суд не приймав рішення щодо того, що указ глави держави не відповідає Основному Закону. Таким чином указ президента про призначення позачергових виборів діє повною мірою і всі суб'єкти, які зобов'язані організовувати виборчий процес, повинні діяти у цьому випадку правомірно. А ті суб'єкти, які мають дійсно права на оскарження до суду, не повинні ними зловживати", - цитує її прес-служба президента.

"Є правопорядок в державі. Президентом цей правопорядок не порушено. Отже сьогодні триває виборчий процес", - наголосила Ставнійчук.

"З іншого боку, у всіх державних, і в тому числі судових, органів повинно бути чітке усвідомлення своєї правової відповідальності за прийняття правомірних рішень, які відповідають Конституції і законодавству у тих чи інших питаннях організації виборчого процесу", - додала вона.

Ставнійчук підкреслила, що "фактично сьогодні, зловживаючи правами на оскарження до суду, БЮТ займається блокуванням виборчого процесу".

Разом з тим, керівник Служби з представництва в судах України інтересів президента Руслан Кирилюк вважає, що БЮТ фактично повторює минулорічну практику застосування психологічного тиску на суд для гальмування виборчого процесу в будь-який спосіб.

За його словами, у п’ятницю ввечері Секретаріат президента подав до адміністративного апеляційного суду столиці апеляційну скаргу на ухвалу щодо призупинення дії указу про розпуск парламенту. "Скаргу було подано з клопотанням про її невідкладний розгляд, оскільки вчорашнє рішення суду очевидно суперечить чинному законодавству і практично блокує виборчий процес в країні", - підкреслив Кирилюк.

Однак сьогодні, зазначив він, прибувши до приміщення суду, представники Секретаріату президента мали змогу спостерігати, по суті, повторення минулорічної практики перешкоджання роботи суддів, коли справа стосується виборів. "Адже вже зранку у кабінеті в.о. голови суду знаходився народний депутат від БЮТ, а пізніше до будинку підтягнулися ще кілька парламентаріїв від цієї політичної сили", - зазначає прес-служба.

"У той же час - знову-таки "у найкращих традиціях" минулого року з суддею, що вчора прийняв ухвалу, зв'язатися неможливо, матеріали справи закриті у його кабінеті - тобто суд просто не може наразі приступити до розгляду апеляційної скарги", - сказав Кирилюк, додавши - саме зважаючи на ці обставини, час розгляду скарги в суді ще не призначений.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування