Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Грифон" і "Беркут" охоронятимуть суд від невідомих "СБУшників"

Субота, 11 жовтня 2008, 21:46

Міністерство внутрішніх справ посилило охорону будівлі Апеляційного адміністративного суду Києва.

Про це в інтерв’ю журналістам повідомив заступник міністра Олександр Савченко, передає УНІАН.

"Враховуючи події біля київського Окружного адміністративного суду, поки нами незрозумілі, ми біля Апеляційного адміністративного суду посилили охорону", - зазначив Савченко.

Він зауважив, що відповідно до інструкції, охорону там цілодобово несуть 5 співробітників підрозділу "Грифон", а враховуючи останні події, охорону посилено ще сімома співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

За словами заступника міністра, біля приміщення Апеляційного адмінсуду знаходиться мікроавтобус з невідомими особами, які на запитання правоохоронців відповідають, що вони є співробітниками СБУ.

"Враховуючи це, ми напевно посилимо охорону громадського порядку і на території, прилеглій до суду", - додав Савченко. В цьому контексті заступник міністра сказав, що біля Апеляційного адмінсуду також працюватимуть групи документування та відеофіксації.

Водночас він нагадав, що відповідно до інструкції, затвердженої керівництвом суду, міліцейська охорона не допустить нікого до приміщення суду у вихідний день, окрім його голови.

На запитання щодо можливості входу до будівлі народних депутатів, Савченко відповів: "Народні депутати можуть безперешкодно заходити в будь-яке приміщення будь-якої форми власності, які функціонують. А суд у вихідні дні не працює".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування