У Ющенка погрожують відповідальністю судді й БЮТівцям

Неділя, 12 жовтня 2008, 11:47

Заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин вважає, що учасники блокування указу президента про позачергові вибори парламенту мають понести кримінальну відповідальність.

Зокрема, на його думку, відповідальність має понести суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда, який 10 жовтня виніс ухвалу про забезпечення позову БЮТ, повідомляє прес-служба президента.

"Судді було відомо про незаконність забезпечення позову в спосіб, який зупиняє виборчий процес, а також про те, що відповідний спір непідвідомчий адміністративному суду", - наголосив Пукшин.

Реклама:

Він повідомив, що у день винесення незаконної ухвали у Вищому адміністративному суді України було проведено семінар, на якому зазначеному судді було надано роз'яснення та матеріали судової практики щодо неприпустимості зупинення дії рішень чи заборони вчиняти дії виборчих комісіям чи комісіям з референдуму, в результаті чого буде зупинено виборчий процес чи процес референдуму.

Також було роз'яснено про те, що спори щодо конституційності указів президента про призначення виборів належать до юрисдикції Конституційного Суду та не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Таким чином, зазначає Пукшин, Келеберда усвідомлював винесення неправосудного рішення. Відтак, ця ухвала є завідомо неправосудним рішенням і на цей факт мають прореагувати органи прокуратури, порушивши справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України.

ВІДЕО ДНЯ

Заступник глави Секретаріату також вважає, що дії народних депутатів від БЮТ, які знаходяться в приміщенні суду апеляційної інстанції, підпадають під ознаки злочину, передбаченого Кримінальним кодексом, який встановлює кримінальну відповідальність за втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення.

"Відтак органами прокуратури повинна бути порушена кримінальна справа проти відповідних народних депутатів, що неправомірно втручаються в діяльність судових органів та чинять перешкоди у здійсненні правосуддя", - зазначив Пукшин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News