Секретаріат просить суди призначити чергових для виборів

Неділя, 12 жовтня 2008, 13:04

Секретаріат президента просить Вищий адміністративний суд забезпечити ефективну роботу адміністративних судів під час виборів.

Про це йдеться у листі заступника Секретаріату Ігоря Пукшина до голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка, повідомляє прес-служба президента.

Посилаючись на норми чинного законодавства, Пукшин констатує, що вирішення спорів щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом віднесено до компетенції адміністративних судів.

"Разом з тим до цього часу діяльність адміністративних судів, у тому числі Окружного адміністративного суду міста Києва, Київського апеляційного адміністративного суду, щодо реалізації наданої компетенції належним чином не організована", - наголошує він.
Зокрема в судах немає чергових суддів, не ведеться прийом позовів, апеляційних скарг та інших документів, що у свою чергу перешкоджає учасникам виборчого процесу реалізувати свої процесуальні права.

Відтак, Секретаріат президента звертається до Вищого адміністративного суду з проханням вжити заходів щодо забезпечення належного функціонування адміністративних судів під час виборчої кампанії, яка розпочалася з дня опублікування указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...