"Регіонал" не вірить у вибори 7 грудня й бачить диктатуру Ющенка

Неділя, 12 жовтня 2008, 14:44

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Дмитро Табачник вважає нереальним проведення 7 грудня дострокових парламентських виборів.

"Про те, що вибори можуть відбудуться 7 грудня, може говорити лише людина безграмотна", - сказав він у неділю кореспонденту УНІАН.

Табачник нагадав, що 11 жовтня у зв`язку з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, що зупинив указ президента про розпуск парламенту, не відбулося засідання Центральної виборчої комісії і не було встановлено початок виборчої кампанії. "За 50 днів нереально провести виборчу кампанію", - зазначив депутат.

Крім того, за словами Табачника, сам указ глави держави є незаконним, оскільки Конституція чітко передбачає, що дострокові вибори не можуть бути оголошені, якщо Верховна Рада пропрацювала менше року.

За словами народного депутата, таким чином, у президента з`являється право розпустити парламент не раніше 23 листопада, оскільки саме рік тому цього дня відбулося перше засідання парламенту шостого скликання.

Коментуючи ситуацію, пов`язану з судовими засіданнями з приводу указу президента про розпуск ВР, Табачник зазначив, що дії глави держави і Секретаріату президента свідчать про намір встановити "диктатуру Ющенка".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування