Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зрив виборів може бути "сценарієм" людей Ющенка?

Понеділок, 13 жовтня 2008, 08:10

У понеділок Апеляційний адміністративний суд Києва має розглянути скаргу секретаріату президента на рішення про призупинення виконання указу президента про розпуск Верховної Ради і дострокові парламентські вибори.

Політологи пояснюють судові тяганини навколо розпуску парламенту намаганням політичних сил забезпечити собі кращі стартові умови на виборчих перегонах, передає "Німецька хвиля".

Так директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран вважає, що насправді БЮТ намагається виграти час, аби підготувати собі безумовну перемогу на позачергових виборах і провідну роль у новій правлячій коаліції.

"Зрив цих виборів теж може бути одним зі сценаріїв секретаріату президента. Тимошенко грає на випередження. І якби вибори не відбулися, то вона завжди може показати, що саме її політична сила зайняла цю позицію", - сказав він.

Інший політолог Віктор Небоженко вважає, що крім цього БЮТ потрібен додатковий час для складення виборчого списку, що ускладнюється імовірним внесенням до нього політиків з "Народної самооборони" та інших партій, які розчарувалися у співпраці з президентським оточенням. А також для закріплення Тимошенко на посаді прем’єра до завершення виборчої кампанії.

Як відомо, у неділю Київський апеляційний адмінсуд переніс слухання справи по апеляції секретаріату президента на ухвалу Окружного адмінсуду Києва про припинення дії указу про розпуск парламенту на понеділок, 13 жовтня, на 16.00.

Як повідомив представник президента в суді Руслан Кирилюк, слухання апеляції перенесене через клопотання Блоку Юлії Тимошенко, який, зокрема, заявив про необхідність витребування оригіналів матеріалів справи з Окружного адмінсуду.

Втім, за словами Кирилюка, Київський апеляційний адмінсуд має право слухати цю справу на підставі копій матеріалів, а БЮТ лише намагається "відтягнути рішення" апеляційного суду. Представник президента також назвав ухвалу Окружного адмінсуду, відверто незаконною і "класичним випадком рейдерства".

Лідер БЮТ, прем’єр Юлія Тимошенко та депутати з її блоку одноголосно заявляють, що не допустять позачергових виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:36
Суд зупинив ліцензію "Нафтогазу" на розподіл газу на Черкащині: компанія подала апеляцію
18:23
ППО, артилерія, далекобійна зброя: Зеленський на "Рамштайні" назвав потреби України
18:16
Сили оборони Півдня: Ворог після довгої паузи вивів ракетоносії в Чорне море
18:13
Менше 2 місяців на посту: Зеленський перевів командувача сил підтримки ЗСУ на іншу посаду
18:05
2,5-метрова сітка замість краєвиду Фудзі: в Японії борються з туристами-порушниками
17:47
НБУ знизив тарифи на видачу готівки
17:16
Торік на утримання Чорнобильської зони відчуження витратили менше коштів, ніж планували
17:14
Неонатальна допомога малюкам: хто може скористатися та де надають такі послуги
17:07
"Радіо Свобода": українська розвідка здійснила кібератаку на сервіси партії "Єдина Росія"
17:00
Сума вкладів українців у банках у березні зросла на 20 мільярдів – Фонд гарантування
Усі новини...