Мороз виніс уроки і пояснив, чому йде на вибори

Понеділок, 13 жовтня 2008, 08:58

Чергові дострокові вибори Верховної Ради – це ще один крок до розвалу державної системи України, заявляє лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз.

При цьому він визнає, що вибори "політично вигідні соціалістам".

"Ми попереджали в 2007-му році: створивши хоч один раз прецедент проведення неконституційних виборів, країна буде ввергнута в хаос і анархію. Порушивши Конституцію і закони, Ющенко побачив, що в атмосфері беззаконня йому все дозволено", - говориться в заяві Мороза.

На думку лідера СПУ, "розвал, який спостерігається сьогодні, – прямий наслідок авантюрних сценаріїв, які реалізують Ющенко і Тимошенко".

"Соцпартія йде на ці дострокові вибори ще й тому, що час показав українським громадянам нашу правоту. Коли в 2007-му ми створили коаліцію, Верховна Рада працювала і приймала десятки необхідних для країни законів...", - зазначає Мороз, підкреслюючи також, що "найважливіше: ми не брехали виборцям, що в країні стабільність, що уряд успішно працює".

"А ціну всім передвиборним обіцянкам Ющенка і Тимошенко виборець може скласти: щотижневе зростання цін, подорожчання товарів і послуг. Це, напевно, і є "Український прорив", про який так багато заявляв БЮТ на виборах", - зазначає Мороз.

На його думку, "люди не навчилися захищати свої права" і "якщо з цим змиритися, то Ющенко і Тимошенко будуть і далі годувати виборця обіцянками і цинічно брехати про свої "досягнення".

"СПУ не братиме участь у війні компроматів – ми йдемо до людей із програмою реформ в економіці і системі влади. Ставши законами, вони – незалежно від прізвищ політиків – забезпечать стабільність у державі, позбавлять народ від далекої йому війни за владу й обридлої усім балаканини", - обіцяє Мороз.

По думку лідера соціалістів, зокрема, необхідно завершити політичну реформу, "передавши владу людям, на місця, забезпечивши бюджетну і податкову самостійність регіонів – районів і областей, міст і сіл".

"Громадяни на місцях не повинні залежати від капризів і свавілля призначених чиновників, а повинні отримати можливість вибирати собі таку владу, яка буде реально вирішувати їхні життєві проблеми. Місцеве самоврядування має бути наділене реальними повноваженнями і можливостями", - підкреслює Мороз.

За його словами, "Соцпартія зробила висновки з минулої виборчої кампанії – серйозно оновлена структура управління".

"Ми поставили метою висувати на керівні посади тільки тих людей, які на практиці довели свій авторитет і повагу співгромадян [...]. За підсумками нинішньої виборчої кампанії буде продовжена ротація активу, його обличчям будуть ті, хто забезпечує переконливий результат у своєму регіоні", - запевняє Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування