Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликав губернаторів не піддаватись на провокації

Понеділок, 13 жовтня 2008, 13:06

Президент Віктор Ющенко просить голів облдержадміністрацій забезпечити політичну та економічну стабільність на місцях і не піддаватися "на жодну провокацію" у зв’язку з виборами, коли "окремі політичні сили системно нагнітають паніку".

Про це йшлося на зустрічі президента з головами ОДА у понеділок, перед засіданням Ради національної безпеки й оборони.

Як повідомляє прес-служба президента, проведення позачергових виборів до Верховної Ради та фінансова стабільність в Україні були серед головних тем, що обговорювалися.

На початку зустрічі Ющенко нагадав, що 10 жовтня, після офіційної публікації, указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів" набув законної сили.

Президент оцінив спроби блокувати виборчий процес, "як сьогодні це робить БЮТ", як щонайменше безвідповідальні кроки, а реальною причиною блокування назвав страх вийти до виборця.

У такій ситуації, "коли окремі політичні сили системно нагнітають паніку і лунають заклики до акцій непокори", Ющенко доручив головам ОДА забезпечити як політичну, так і економічну стабільність на місцях.

"Прошу не піддаватися на жодну провокацію. Ваша місія як президентської команди, моєї команди, тримати під контролем ситуацію у довіреному вам регіоні", - сказав президент, наголосивши: "Дуже часто ми була єдина політична сила, яка виборювала національні пріоритети".

Ющенко закликав голів облдержадміністрацій до скоординованих дій та командної роботи, а також усвідомлення особливої відповідальності, що покладається на них у поточний момент.

"Ми всі з вами відповідаємо за нормальне проведення виборів, забезпечення, у тому числі, матеріально-технічної та організаційної роботи", - наголосив президент.

Він наголосив на незмінності своєї позиції: позачергові вибори – це хоч і радикальний, але конституційний і демократичний шлях подолання кризи; оцінку роботі парламенту VI скликання мають дати громадяни, і лише позачергові вибори відновлять довіру до парламенту.

Ющенко пояснив, що як глава держави вбачає свій обов'язок у тому, щоб нинішня політична криза була розв'язана виключно демократичним шляхом і у повній відповідності до Конституції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування