Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американська газета побоюється війни між Росією й Україною

Понеділок, 13 жовтня 2008, 13:35

Американська газета "The Washington Times" вважає, що Європі загрожує небезпека нової великої війни, яка може розпочатися між Росією й Україною.

Про це мова йде в статті "Чи буде війна між Росією й Україною наступною в Європі?", переклад якої в понеділок наводить Инопресса.ру.

"Європа зіштовхнулася з небезпекою нової великої війни. Сьогодні осередком вибухонебезпечної ситуації стала не Польща, а Україна. І агресором буде не Адольф Гітлер, а прем'єр-міністр Володимир Путін", говориться в статті.

Видання зазначає, за Путина "Росія перетворилася в державу-гангстера", "демократії покладений кінець, корупція широко поширена, журналістів стали вбивати, дисидентів саджати у в'язницю, а ЗМІ потрапили під контроль режиму".

Видання наголошує, що після розвалу СРСР "незалежна Україна повстала з попелу".

"Жоден інший народ не постраждав так сильно при правлінні Москви, як український", – наводить видання слова професора Університету Макджилл у Монреалі (Канада) і провідного експерта по Україні Геррі Келебея.

У 1932-1933 роках радянський диктатор Сталін влаштував голодомор в Україні. Понад 10 млн українців загинули від голоду. "Якщо якась країна завоювала право на державність, то це Україна", – зазначив Келебей.

"Москва наступає. Після вторгнення в Грузію і встановлення панування Росії в самопроголошених регіонах Південна Осетія й Абхазія, Путін прагне роздрібнити Україну. Російський лідер не приховує свого презирства до незалежності Києва", - підкреслює видання.

Газета нагадує слова Путіна, адресовані Бушу на самміті НАТО, про те, що Україна не є справжньою державою і що значна частина території була надана їй Росією.

"Ксенофобна еліта Кремля нехтує Україну, як і Грузію, з простої причини – вона прагне вирватися з тоталітарної хватки Москви. У відповідь Росія намагається дестабілізувати Україну. Мета Москви в тому, щоб вибити Кримський півострів з-під контролю Києва", - підкреслює автор статті.

"Більше того, Росія видала тисячі російських паспортів своїм прихильникам у Криму. План полягає в тому, щоб повторити пророблене в Південній Осетії й Абхазії: створити привід для відправлення російських "миротворців" для захисту "громадян" Росії, які нібито опинилися в небезпеці", пише газета.

"Але Україна – це не Грузія, це велика, добре озброєна країна, яка прекрасно пам'ятає роки російської гегемонії. Будь-яка спроба Москви роздрібнити її зустріне лютий опір. Це призведе до кровопролитної російсько-української війни. У неї неминуче втягнуться Польща і прибалтійські держави – усі вони члени НАТО. Войовничий націоналізм Путіна може розпалити конфлікт у Європі", - підкреслює видання.

"Україна є стратегічним бастіоном проти експансії Росії – східним оплотом західної цивілізації. Київ – це не регіональна столиця великої Росії, а невід'ємна частина Європи", - підкреслює видання.

"І саме тому Москва запекло прагне перешкодити інтеграції України в НАТО. Процвітаюча і плюралістична держава православних слов'ян на кордоні з Росією стала б привабливою альтернативою брутальній диктатурі Кремля", - говориться в статті.

"Успішна Україна проклала б дорогу до тріумфу в Росії ліберальної демократії. І Путін готовий на все, щоб не дати цьому відбутися, навіть якщо для цього доведеться влаштувати нову жахливу криваву бійню в Європі. Тепер усі ми українці", - закінчує сатью автор.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування