Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія про Україну: "Добре, що у нас такого немає"

Понеділок, 13 жовтня 2008, 13:55

Спікер Ради Федерації Сергій Миронов вважає, що чергова парламентська криза в Україні обумовлена її Конституцією.

"Події на Україні лише підтверджують, що для таких країн, як Росія й Україна, парламентська республіка – це передчасно, і вони зараз пожинають ці плоди, які закладені в конституції України", - сказав він журналістам у понеділок.

При цьому він додав, що "треті вибори за останні три роки – це вже перебір".

"Добре, що Росія не пішла по шляху парламентської республіки", - додав Миронов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, голова комітету з правових і судових питань Ради Федерації Амір Галлямов висловив думку, що дострокові парламентські вибори в Україні "не зможуть розв’язати тривалу політичну кризу в цій країні".

На його думку, ситуація, що склалася, стала наслідком того, що в Україні існують два політичних лідери – "це президент Ющенко і прем'єр Тимошенко".

"І поки обоє вони будуть при владі, Україні не уникнути політичних криз і затяжних колізій", - вважає Галлямов.

На його погляд, "чергове нерозуміння і гострі протиріччя" між українським президентом і прем'єром сталися через те, що Блок Юлії Тимошенко не підтримав "грузинську агресію" у Південній Осетії на відміну від Віктора Ющенка.

"Вочевидь, для українського президента це стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння, і він пішов на розпуск Верховної Ради", - припускає Галлямов.

На його думку, позачергові вибори не вирішують наявних проблем і навряд чи змінять кардинальним чином чинну політичну структуру в Україні.

І в цьому зв'язку Галлямов не виключає, що й після розпуску Верховної Ради і призначення нових виборів представники партій, що ввійдуть у новий склад парламенту, швидше за все знову не домовляться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...