Яценюк просить КС швидше розібратися, як розпускати Раду

Понеділок, 13 жовтня 2008, 14:13

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк просить Конституційний Суд розглянути на найближчому пленарному засіданні конституційне подання депутатів щодо права президента достроково припинити повноваження парламенту.

Про це йдеться у офіційному листі Глави парламенту на ім`я Голови Конституційного Суду Андрія Стрижака.

Так у листі Яценюк просить прискорити розгляд зазначеного питання "з огляду на конституційні повноваження та нагальну необхідність в офіційному тлумаченні відповідних положень Конституції щодо моменту припинення повноважень Верховної Ради у випадках, передбачених статтею 90 Конституції, у зв`язку з опублікуванням указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Відповідне подання було подано 51 депутатом щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 90 Конституції України від 29 вересня 2008 року.

В частині другій статті 90 Конституції зазначається, що президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради, якщо протягом місяця в ВР не створено коаліцію депутатських фракцій, якщо протягом шістдесяти днів після відставки уряду не сформовано особовий склад Кабінету міністрів і якщо протягом 30 днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування