У президента переконані, що виборчий процес розпочато

Понеділок, 13 жовтня 2008, 14:19

Засідання Ради нацбезпеки та оборони дасть можливість профінансувати вибори з резервного фонду держбюджету, переконана заступник глави секретаріату президента, представник президента у КС та ЦВК Марина Ставнійчук.

Про це вона заявила під час зустрічі з головами обласних державних адміністрацій у понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

"Кошти є, механізм, який вкладається у межі чинного законодавства, є", – наголосила представник президента.

Ставнійчук повідомила, що за поданням ЦВК, яке було надіслано до парламенту та Кабінету міністрів, вартість виборів становить 417 500 тисяч гривень з розрахунку на 25 суб'єктів виборчого процесу.

Вона висловила жаль з приводу того, що через дії БЮТ у парламенті не вдалося ухвалити рішення про внесення змін до держбюджету щодо фінансування організації і проведення виборів народних депутатів.

Ставнійчук нагадала, що 10 жовтня, після офіційної публікації, указ президента про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів набрав законної сили. Відтак з 11 жовтня розпочався виборчий процес, розрахований на 58 днів.

"Надзвичайно стислі строки для організації виборів", – зазначила представник президента.

Ставнійчук особливо наголосила, що указ є чинним і виборча кампанія розпочалася, незважаючи на спроби заблокувати цей процес у судах через прийняття свідомо неправомірних рішень.

"Ми вважаємо, що процес виборів розпочато і виборчий процес є", – наголосила представник президента.

При цьому, за її словами, ухвала Окружного адміністративного суду Києва є порушенням законодавства, адже суддя, приймаючи таке рішення, фактично привласнив собі виключну компетенцію Конституційного Суду.

Ставнійчук нагадала, що Вищий адміністративний суд надав роз'яснення, яким заборонено усім загальним судам зупиняти будь-які дії і рішення, пов'язані з виборчим процесом, окрім тих, що пов'язані зі встановленням результатів виборів.

Заступник глави секретаріату роз'яснила керівникам областей календарний план організаційних заходів з підготовки і проведення виборів у частині, що стосується повноважень ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування