Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр Ющенка сподівається, що суд зупинить Тимошенко

Понеділок, 13 жовтня 2008, 15:27

Міністр юстиції Микола Оніщук сподівається, що апеляційний суд міста Києва скасує в понеділок рішення про призупинення дії указу президента про дострокові вибори і закриє провадження по цій справі.

Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам, передає Ліга.net

За його словами, у даний час в апеляційному суді міста Києва заперечують тільки рішення, винесене Київським окружним адміністративним судом у забезпечення позову представників БЮТ, яким (рішенням) була припинена дія указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Міністр звернув увагу на те, що на сьогоднішній день відповідний указ президента не скасований і не визнаний таким, що не відповідає Конституції.

Оніщук також звернув увагу на те, що правомірність подібних указів може визначати винятково Конституційний Суд.

З цим, за словами Міністра, і пов'язані його сподівання на те, що апеляційний суд не просто скасує рішення, але і припинить провадження за позовом БЮТ, тому що дане питання не знаходиться в компетенції апеляційного суду.

"Сподіваюся, що апеляційний суд, беручи до уваги беззастережність відсутності юрисдикції адміністративного окружного суду міста Києва, саме так і діятиме", - зазначив Міністр.

Нагадаємо, Апеляційний адміністративний суд Києва переніс на 13 жовтня розгляд скарги секретаріату президента на рішення Окружного адміністративного суду столиці, що задовольнив позов БЮТ і зупинив виконання дії Указу президента про розпуск Верховної Ради і призначенні дострокових парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування