Люди Луценка не пускають ЗМІ до суду, де вирішують долю виборів

Понеділок, 13 жовтня 2008, 16:41

Близько 50 прихильників БЮТ пікетують Апеляційний адміністративний суд Києва, який у понеділок має розглянути скаргу секретаріату президента на ухвалу Окружного адміністративного суду столиці щодо призупинення дії указу про дострокові вибори.

Крім прапорів з символікою БЮТ, учасники акції (переважно молоді хлопці) тримають в руках плакати "Президент – гарант, а не ігнорант Конституції!", "Ні перевиборам в умовах світової економічної кризи!".

Також біля будівлі суду присутні народні депутати, більшість з яких від БЮТ, повідомляє УНІАН.

На засідання суду прийшла заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук. Крім того, біля приміщення суду, серед інших посадових осіб, перебуває начальник Головного управління СБУ у Києві та Київській області Василь Грицак.

Водночас переважну більшість журналістів, у тому числі співробітників інформаційних агентств, не допустили у судову залу, в якій о 16.00 Апеляційний адміністративний суд Києва розпочав розгляд скарги секретаріату президента.

Співробітники підрозділу МВС з охорони судів не пустили журналістів до будівлі суду, посилаючись на нібито існуючий список розпорядника суду, в якому невідомо ким визначена кількість журналістів та ЗМІ, які можуть бути присутні на засіданні суду.

Бійці "Грифону" відмовилися на прохання журналістів викликати розпорядника суду. Про недопущення журналістів на судовий розгляд поінформоване керівництво Міністерства внутрішніх справ.

Як відомо, 10 жовтня Окружний адміністративний суд Києва за позовом БЮТ призупинив дію указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів.

Суд заборонив ЦВК проводити будь-які засідання, пов'язані з організацією позачергових виборів.

У свою чергу секретаріат президента оскаржив рішення Окружного адмінсуду в Апеляційному адміністративному суді столиці.

Секретаріат президента просить суд скасувати ухвалу, оскільки суд першої інстанції не мав права виносити подібні рішення, тим більше на забезпечення позову зупиняти виборчий процес.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування