Тимошенко почала кампанію проти виборів силами європейських політиків?

Понеділок, 13 жовтня 2008, 18:47

Радник прем'єра Юлії Тимошенко Ханне Северінсен виступає проти проведення позачергових парламентських виборів в Україні.

Про це вона заявила в інтерв‘ю 5 каналу, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я приїжджала в Україну протягом 14 років як представник Ради Європи, зараз я повернулася знову і я дуже розчарована тим, що необхідні реформи не проводяться через нові позачергові вибори", - сказала Северінсен.

"Я вважаю, що Україні не потрібні ще одні дорогі вибори лише через рік після минулих виборів. Мені дуже шкода, що одразу після призначення прем‘єр-міністра президент намагався заважати її діяльності на цій посаді", - цитує її прес-служба уряду.

При цьому Северінсен вважає, що у майбутньому потрібно запобігати таким конфліктам.

На її думку, коли увесь світ переживає економічну кризу, керівництво України повинно сконцентруватися на вирішенні цієї проблеми.

Також Северінсен висловила жаль стосовно наслідків, які можуть мати нові парламентські вибори для європейських прагнень України.

"Україна була дуже близькою до набуття перспективи членства в ЄС і я впевнена, якщо політичні сили вашої країни знайшли б консенсус, європейська інтеграція України була б набагато успішнішою", - підкреслила вона.

"На жаль, люди, які мерзли на Майдані у 2004 році не очікували на такий розвиток подій . Я дуже розчарована", - додала Северінсен.

Северінсен є екс-співдоповідачем ПАРЄ з питань виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування