Член ЦВК: "Критичний строк для проведення виборів минає цього тижня"

Понеділок, 13 жовтня 2008, 20:58

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє про відсутність у комісії коштів на проведення позачергових виборів Верховної Ради.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", повідомляють Українські новини.

"Можу сказати, що станом на сьогодні, можна говорити навіть про цю хвилину, таких коштів на рахунок Центральної виборчої комісії від Державного казначейства не надходило", - сказав він.

Член Центвиборчкому підкреслив, що в понеділок минає відведений законом 3-денний строк, що зобов'язує владу перерахувати на рахунок комісії відповідні кошти.

Магера зазначив, що Центвиборчком не має повноважень для реагування на невиконання бюджетного законодавства, але відповідний обов'язок має Рахункова палата.

Заступник голови ЦВК також повідомив, що відносним критичним строком, після закінчення якого комісія не зможе вчасно організувати проведення виборів, стане поточний тиждень, до кінця якого Центвиборчком повинен сформувати окружні виборчі комісії.

Магера також повідомив, що не відчуває тиску на Центвиборчком з боку Кабінету Міністрів і підкреслив, що кожен з членів ЦВК має право подати у відставку у разі незгоди з діями одного з вищих органів державної влади.

Як відомо, президент Віктор Ющенко зобов'язав Кабінет Міністрів до 17:00 понеділка перерахувати ЦВК з резервного фонду державного держбюджету кошти для забезпечення фінансування підготовки й проведення позачергових виборів.

Водночас у понеділок Кабмін не провів позачергове засідання і не виділив кошти ЦВК.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування