Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ шукає "управу" на "злочинні дії" Ющенка і Ко

Вівторок, 14 жовтня 2008, 09:13

У БЮТ упевнені, що указ президента про ліквідацію Київського окружного адміністративного суду буде припинений.

"Указ про ліквідацію суду буде припинений судовим рішенням. Ми готуємо для цього всі документи", - заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, цей указ являє безпрецедентний приклад узурпації влади, "яку продовжує президент у ланцюзі своїх антиконституційних дій зі звільнення суддів Конституційного суду, суддів судів загальної юрисдикції і тепер уже ліквідації судів".

"Такі технології не застосовувалися в жодній з навіть африканських країн і, тим більше, ніколи не застосовувалися жодним із президентів незалежної України", - додав він.

За його словами, у кожній із демократичних країн світу, "таке ганебне явище" призвело б до імпічменту президента.

Він також із жалем відзначив, що такі дії президента підтримуються Партією регіонів.

"Ми не чуємо їхньої критичної реакції на ці антиконституційні дії президента. Саме завдяки союзу Партії регіонів і президента сьогодні в Україні стає можливою узурпація судової влади", - сказав він.

За словами Портнова, БЮТ вимагає негайно скликати з'їзд суддів України, раду суддів України, а також органи судового самоврядування для того, щоб дати адекватну оцінку діям президента України.

"Ці злочинні дії вчинені такою групою осіб – міністром юстиції Миколою Онищуком, головою вищого адміністративного суду Олександром Пасенюком, верхівкою секретаріату президента і самим президентом", - додав він.

Портнов також підкреслив, що неконституційність дій президента підтверджує і Кодекс адміністративного судочинства.

"Розділити Київський окружний адміністративний суд на Лівобережних і Центральний неможливо без внесення змін у цей кодекс", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування