Тимошенко і Тарасюк уже "розписалися" до виборів?

Вівторок, 14 жовтня 2008, 10:48

Народний Рух України буде працювати в опозиції з БЮТ і частиною партій, що входять у блок "НУ-НС", заявляє лідер НРУ Борис Тарасюк.

"Я вважаю, що нам потрібно створювати фронт політичних партій, які мають протидіяти спробам привести до влади Партію регіонів і комуністів", - йдеться у зверненні Тарасюка до членів партії, розповсюдженому прес-службою НРУ у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тарасюк сказав, що на найближчому з'їзді будуть ухвалюватися "непрості рішення". "Я до сьогодні коливаюся, який шлях має вибрати НРУ у виборчому процесі. Усвідомлюючи, що після виборів у Верховній Раді може бути створена коаліція Партії регіонів з "уламками" "Нашої України", яка піде під різними колонами, для НРУ є один шлях – це опозиція, до якої нам не звикати", - заявив лідер НРУ.

Тарасюк підкреслив, що "в окремих областях голови обласних організацій викликаються в обласні держадміністрації, де їм дається команда на знищення партії, але вони мають сили і совість протистояти і не піддаватися на обіцянки посад чи матеріальних благ".

У той же час, він зазначив, що деякі піддалися спокусі і "не встояли". Прикро, але цю чорну справу з розколу партії роблять голови трьох найбільших організацій НРУ – Ярослав Кендзьор, Іван Стойко й Роман Ткач", - підкреслив він.

Тарасюк зазначив, що голови трьох організацій "шантажують" партію можливістю свого виходу з Руху з метою піти на вибори за партійним списком "Нашої України", яка ухвалила рішення "не створювати блок з національно-демократичними силами і йти на вибори самостійно".

"Для цього їм була поставлена умова із секретаріату президента – змінити керівництво в Русі, а якщо не вийде, то зробити все можливе, щоб Рух залишився за виборчим процесом. Іншими словами - була дана команда на знищення Руху", - заявив лідер НРУ.

Як відомо, у понеділок голови 20 облорганізацій НРУ заявили про підтримку дій Тарасюка, який виступає за блокування з БЮТ на парламентських виборах. При цьому вони звинуватили депутатів, обраних за квотою НРУ, Кендзьора, Ткача і Стойка, які у п'ятницю заявили про незгоду з такою позицією Тарасюка, у спробах розколоти партію.

"Вони (голови львівської, івано-франківської і тернопільської облорганізацій) стали інструментом у руках секретаріату президента, діяльність якого не має нічого спільного з національними інтересами України", - говорилося в спільній заяві представників НРУ.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", заяви про союз БЮТ і НРУ мають під собою фактичне підґрунтя. "Юлія Тимошенко була присутня на засіданні центральної ради Руху 20 вересня і на ньому запросила НРУ йти на дострокові вибори в Раду разом з БЮТ, після чого між нею і Борисом Тарасюком була підписана відповідна угода", - розповіло джерело в НРУ.

Між тим, член центральної ради НРУ Лесь Танюк, який перебуває в опозиції до нинішнього керівництва партії, заявив газеті, що підтримка 20 організаціями лінії Тарасюка на союз з БЮТ на позачергових виборах – "це фікція". "Майже в кожній облорганізації погляди розділилися 50 на 50 [...]. Кожна організація умовляється, піддається тиску з боку Тарасюка", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування