Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ кричить, що "Альфа" і УДО не пускають їх до ЦВК... блокувати вибори?

Вівторок, 14 жовтня 2008, 11:02

Член фракції БЮТ Олег Ляшко заявляє про те, що спецпідрозділ "Альфа" у повному озброєнні та люди з Управління державної охорони зранку заблокували приміщення Центральної виборчої комісії.

"Під ЦВК присутня "Альфа", сюди ж нагнали три автобуси людей з Управління державної охорони, очолюване Гелетеєм", - цитує слова Ляшка прес-служба БЮТ.

За словами депутата, "вони не дають народним депутатам зайти до приміщення, і практично під дулами автоматів змушують членів ЦВК зібратися на засідання".

Ляшко вважає, що "присутність спецпідрозділів під ЦВК у всеозброєнні свідчить про те, що це засідання мають намір провести за будь-яку ціну".

"Ми будемо робити все, щоб законність не порушувалася незалежно від того, хто яку посаду займає", - наголосив депутат.

Водночас джерело у ЦВК повідомило "Інтерфакс-Україна", що народні депутати від фракції БЮТ блокують у вівторок роботу Центрвиборчкому.

За словами співрозмовника, депутати чергують у приміщенні ЦВК біля кабінету голови комісії Володимира Шаповала.

У понеділок, 13 жовтня, планувалося дві робочі наради ЦВК. Нарада, запланована на 16.00, відбулася, а о 18.00 члени ЦВК, увійшовши у зал засідань, виявили на своїх місцях народних депутатів. Таким чином, робоче засідання не відбулося.

При цьому член БЮТ Андрій Портнов заявив, що БЮТ має намір "усіма цивілізованими способами" перешкоджати невиконанню рішення окружного адміністративного суду Києва, яким ЦВК заборонено здійснювати будь-які дії з організації дострокових виборів.

За словами джерела, у приміщенні ЦВК немає представників спецпідрозділу "Альфа", про що заявив Ляшко.

Правопорядок у ЦВК підтримують працівники Державної служби охорони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування