Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть швиденько проконсультуватися з Тимошенко

Вівторок, 14 жовтня 2008, 14:05

Представник президента при Кабміні Олександр Шлапак вважає, що поки залишається можливість вчасно забезпечити фінансування дострокових виборів.

"У нас є можливість сьогодні-завтра провести консультації до кінця тижня і ухвалити рішення", - сказав він по завершенні засідання Кабміну у вівторок.

Він обурився відмовою Кабміну виділити кошти на вибори з резервного фонду.

"Уряд мав би сказати – хай політична відповідальність лежить на РНБО , а ми ухвалюємо технічне рішення про фінансування виборів. Замість цього уряд почав вирішувати законно чи незаконно фінансувати вибори", - зазначив Шлапак.

Він додав, що не може коментувати "логіку, яку неможливо зрозуміти".

"Є конституційна формула, яка визначає право президента розпустити парламент – це основна фабула сюжету. І ми маємо шукати, як забезпечити проведення цих виборів", - додав Шлапак.

Він додав, що бюджетний кодекс дозволяє фінансувати за рахунок резервного фонду витрати, які не передбачені бюджетом.

Коментуючи те, що в ухваленій у вівторок постанові про фінансування виборів зазначено, що виділення коштів для цих цілей з резервного фонду Кабміну є незаконним, Шлапак сказав: "Як мінімум це некоректно щодо інституту президента".

Він також повідомив, що Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у вівторок доручив Міністерству фінансів терміново підготувати зміни до бюджету 2008 року, які передбачали б виділення коштів для фінансування дострокових виборів до парламенту.

, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування