Кабмін просить Ющенка дати задній хід

Вівторок, 14 жовтня 2008, 14:46

Кабінет міністрів на своєму засіданні у вівторок ухвалив звернення до президента Віктора Ющенка з проханням скасувати свій указ про скасування дострокових парламентських виборів.

Про це на прес-конференції після засідання заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

"У рішенні уряду третім пунктом ухвалено звернутися до президента з пропозицією щодо скасування указу про позачергові вибори з метою забезпечення підготовки та ухвалення Верховною Радою пакету законодавчих актів для запобігання впливу світової фінансової кризи на економіку України", - сказала вона.

"Резервний фонд Держбюджету призначений для подолання надзвичайних ситуацій, в які потрапляє країна. І використати ці півмільярди, щоб профінансувати чиїсь чергові примхи, уряд цього робити не може", - додала Тимошенко.

За її словами, уряд також дав доручення Міністерству фінансів розробити проект змін до Держбюджету, що передбачають видатки на фінансування виборчої кампанії з тим, щоб винести його на розгляд Верховної Ради.

Тимошенко висловила думку, що президент "дослухається до звернення уряду щодо скасування дострокових виборів у зв’язку з необхідністю роботи парламенту".

Прем’єр ще раз наголосила, що її політична сила і вона "категорично проти дестабілізації ситуації в країні з проведенням таких дострокових виборів".

"Коли кожна копійка в країні сьогодні на обліку, коли кожна гривня має значення для протидії світовій фінансовій кризі, витрачати півмільярди гривень на авантюри з позачерговими виборами, є просто пряма дія проти національних державних інтересів", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування