Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма побачив у Тимошенко рейдерство і республіку батька Махна

Вівторок, 14 жовтня 2008, 15:52

Екс-президент Леонід Кучма радить прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко оскаржувати указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів у Конституційному суді.

Про це він сказав у вівторок журналістам у Києві, повідомляє УНІАН.

"На мій погляд, указ президента України про розпуск парламенту був абсолютно конституційним. Якщо у когось виникають сумніви, то будь ласка - оскаржуйте у Конституційному суді, хай там розглядають. А займатися рейдерством, як це лунає останні дні, у судовій гілці влади абсолютно неприпустимо і має загрозу для України в цілому", - наголосив Кучма.

Екс-президент зауважив, що дії українських політиків йому багато в чому є незрозумілим, і Україна йому сьогодні нагадує "республіку батька Махна".

"В Україні присутня така влада, що незрозуміло, кому вона належить", - зауважив Кучма.

На запитання, чи мав право президент, у свою чергу, ліквідовувати Окружний адміністративний суд Києва, Кучма відповів: "Сьогодні багато таких вчинків з боку і Президента, і уряду незрозумілих, з ними повинні розбиратися спеціальні наукові установи. Але це не міра: "Якщо ви так, то й я так". Поспішати з такими кардинальними рішеннями як реформування судової гілки влади у столиці України - не зовсім коректно".

Як відомо, 10 жовтня Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом БЮТ припинив дію указу президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів".

Суд також заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов`язані з організацією позачергових виборів до ВР.

13 жовтня президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва. Цим самим указом президент з 14 жовтня утворив Центральний окружний адміністративний суд міста Києва в кількості 37 суддів і Лівобережний окружний адміністративний суд міста Києва в кількості 22 суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування