Ющенко дав Гелетею в підмогу внутрішні війська - Луценко

Вівторок, 14 жовтня 2008, 15:55

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про те, що президент Віктор Ющенко видав розпорядження щодо надання внутрішніх військ для посилення охорони приміщень за заявками керівника Управління державної охорони Валерія Гелетея.

"Півгодини тому мені стало відомо про розпорядження президента до командувача внутрішніх військ надавати підрозділи внутрішніх військ для посилення охорони приміщень за заявками керівника Управління державної охорони", - сказав міністр на прес-конференції.

Луценко зауважив, що він "безумовно визнає конституційний статус глави держави і його право керувати внутрішніми військами країни".

"Але хочу звернутися і до президента (на жаль, іншої можливості окрім прес-конференції у мене немає), і до інших керівників держави, щоб вони проявили витримку і не продовжували ескалацію втягування силових структур у протистояння у ході підготовки до позачергових виборів", - сказав міністр.

"Я всіляко гальмую цей процес у тих зонах відповідальності, що належать до моєї компетентності, і просив би інших робити те саме, а не грати мускулами своїх спецпідрозділів, демонструючи зверхнє ставлення до "олов'яних" солдатиків, чиїми руками політики намагаються вирішити свої власні проблеми і задовольнити свої амбіції", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування