Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко порахував, скільки Балога налітав на службових літаках

Вівторок, 14 жовтня 2008, 16:15

Міністерство внутрішніх справ встановило десятки випадків польотів, здійснених главою секретаріату президента Віктором Балогою та його оточенням, службовими літаками.

Про це на прес-конференції у вівторок заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"До нас надійшла низка депутатських запитів щодо перевірки використання державних та інших літаків для перельотів Балоги та його оточення", - зазначив Луценко.

"У ході заходів, які нам дозволяє закон, ми встановили десятки таких перельотів, зокрема, 31 переліт літаками державного авіапідприємства "Україна", яке підпорядковане ДУС", - уточнив міністр.

За словами Луценка, "перельоти здійснювалися за усними командами із секретаріату президента людей, які представлялися помічниками Балоги, та керівництва Державного управління справ".

"Ціна білетів формувалася без урахування рентабельності, хоча це були не службові перельоти, а виключно перельоти Балоги, його близьких, рідних та очевидно знайомих", - заявив міністр.

Луценко зазначив, що "у даному випадку мова йде про використання службового авіатранспорту, за який було сплачено готівкою".

"Перевірити, чи це було сплачено під час перельоту чи після початку скандалу не є можливим у зв'язку із категоричною відмовою ДУС надати нам пояснення у письмовій формі", - пояснив міністр.

За його словами, "перевірити ДУС у нашій країні не може ні КРУ, ні міліція, ніхто інший, окрім Рахункової палати".

"Водночас, мене турбує інше – використання комерційних чартерних рейсів Балогою на постійні відрядження по Україні та за її межі. Замовником рейсу і оплатою у багатьох випадках виступає закордонна компанія з Греції, до якої пізніше долучилася інша компанія з Великобританії", - повідомив Луценко.

"Ми зробили запити по каналах Інтерполу для з'ясування, що це за компанії. Є тільки два варіанти: або ця компанія є власністю Балоги або його рідних – тоді це не означає нічого незаконного, або це явні ознаки корупції, коли підприємницька структура оплачує перельоти державного високопосадовця", - пояснив міністр.

Луценко повідомив, що "Балога був опитаний 6 жовтня заступником начальника ГУБОЗ МВС України, де на запитання про причину оплати його приватних перельотів чартерними приватними компаніями він відмовився надавати свідчення, посилаючись на статтю про дозвіл не давати йому свідчення проти себе і своїх близьких".

"Збирання матеріалів триває і закінчиться воно після отримання через канали Інтерполу інформації про статус цих закордонних компаній, які фінансують перельоти нашого високопосадовця", - зазначив міністр.

"Хотів би порекомендувати президенту звернути увагу на дуже часті перельоти по всьому світу на приватних літаках і щотижневі "авіа-таксі" до Закарпаття по вихідних. Чи вони узгоджені з президентом і чи не впливає це на працездатність секретаріату?", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...