Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держохорона підсилюється, щоб не повторився 2007 рік

Вівторок, 14 жовтня 2008, 18:26

Управління державної охорони буде підсилювати охорону всіх органів державної влади, заявляє керівник цього відомства Валерій Гелетей.

Про це він сказав журналістам у вівторок у Києві.

"Посилення охорони буде відбуватися у всіх органах державної влади. Управління державної охорони це не тільки, як говорять журналісти, "президентська охорона", це набагато більше", - сказав він.

"Ми забезпечуємо охорону близько 25 посадових осіб, у тому числі президента, прем'єр-міністра і глави Верховної Ради. Крім того, забезпечуємо охороною близько 25 органів державної влади", - заявив Гелетей.

"На сьогоднішній день ми підсилюємо, і будемо підсилювати (охорону) всіх органів влади, де буде порушуватися нормальна робоча атмосфера. Якщо буде порушуватися, блокуватися, ми будемо застосовувати відповідні дії, що передбачені законодавством", - підкреслив Гелетей.

На питання, чи є відповідне розпорядження про посилення охорони держорганів Гелетей сказав:

"Таке розпорядження є... Звернувся керівник ЦВК у Генеральну прокуратуру, генеральний прокурор розглянув це звернення й у рамках кримінальної справи, у рамках листа, направленого йому, просив президента підсилити охорону деяких об'єктів".

"Крім того, я, як керівник державного управління, оцінюючи ситуацію, що складається в органах державної влади, а зокрема, блокування, системне блокування, захоплення судової влади в Україні, також направив відповідний лист президенту для того, щоб підсилити охорону за рахунок СБУ і внутрішніх сил (військ) України", - додав Гелетей.

"Це на той випадок, якщо будуть непередбачені процеси, аналогічні яким проходили в 2007 році", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...