Охоронці ЦВК поскаржилися, що бютівці кидали їх на підлогу і об стіну

Вівторок, 14 жовтня 2008, 20:17

Депутати БЮТ у вівторок залишили будинок Центральної виборчої комісії.

"Ми переконалися, що нічого не буде, тобто члени Центральної виборчої комісії діють відповідно до закону", - заявив журналістам депутат Андрій Кожемякин (фракція БЮТ).

У той же час, за станом на 18:13 Генпрокуратура проводила оперативно-слідчу роботу в ЦВК по подіях, що відбулися там у вівторок вдень, заявив начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей.

"Зараз у Центвиборчкомі, у комендатурі, у кімнаті для збереження зброї проходить робота оперативно-слідчої групи... мені доповідають про те, що шість осіб є потерпілих у справі... буде проведена судово-медична експертиза і, я думаю, що найближчим часом Генпрокуратура дасть відповідь на ці питання, і буде прийняте законне рішення", - заявив він.

За словами Гелетея, як тільки буде завершена оперативно-слідча робота, "буде вирішено питання, за якими статтями порушувати кримінальну справу".

"Оперативно-слідча група працює сьогодні, і буде давати оцінку тим подіям, що відбулися в ЦВК", - підкреслив він.

У той же час начальник УДО підкреслив, що представники управління державної охорони діяли виключно відповідно до законодавства й у рамках своїх повноважень.

"Якщо якийсь депутат доведе, покаже або якимись іншими законними методами доведе, що управління державної охорони перевищило свої повноваження, або діяло не в правовому полі, я готовий відповідати, але я завіряю вас, що цього не було. Як у минулий раз, так і в цей раз ми працювали за законом і в рамках своїх повноважень", - підкреслив він, коментуючи заяви низки депутатів про те, що працівники УДО нанесли тілесні ушкодження їм.

Разом з тим, представники держохорони, які є штатними охоронцями ЦВК, заявили, що під час вранішніх подій депутати від БЮТ самі скоювали на них напади.

Так охоронець В’ячеслав Слюсаренко повідомив, що група депутатів від БЮТ одразу після приходу в ЦВК, почали погрожувати начальнику посту охорони та його підлеглим.

"Вони почали хватати начальника за кітель, штовхати об стіну, потім переметнулися вже на нас. Ще був один прапорщик, вони повалили його на підлогу. Потім прийшов начальник, депутати перекинулися на нього, залізли на стіл і почали вже завалювати на спину", - розповів він.

Водночас інший охоронець ЦВК Олександр Сушарник повідомив, що його особисто депутати кинули на підлогу, але не побили. За його словами, усі дії були провокаціями для того, щоб викликати опір з боку охорони.

Він також додав, що впізнав серед депутатів Олега Ляшка і Костянтина Бондарєва.

"Інтерфакс-Україна",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування