У Росії вважають, що через Ющенка зв'язок обірвався

Вівторок, 14 жовтня 2008, 21:04

Перший заступник комітету Держдуми Росії зі справ СНД і зв'язків із співвітчизниками Костянтин Затулін заявляє, що позиція президента України Віктора Ющенка, зокрема щодо російсько-грузинського конфлікту й історичних питань, призвела до припинення будь-яких контактів на рівні вищого керівництва Києва і Москви.

Про це він заявив у ході відео-моста Київ-Москва на тему "Спроби реабілітації ОУН-УПА - злочин проти перемоги" у вівторок.

"Ми уважно аналізуємо те, що говорить президент України... і те, що він сьогодні стверджує, особливо після серпня цього року, у російсько-українських відносинах уже призвело до того, що припинилися всілякі контакти між вищим керівництвом РФ і України", - сказав Затулін

За словами депутата, україно-російські відносини зараз у критичному стані. За його словами, у міжурядових контактах двох держав, український президент бачить ознаки державної зради.

"Між вищими керівництвами фактично припинився діалог", - додав він.

Він також висловив переконання, що "жоден російський президент, жоден російський політик не підтримує і не підтримає обговорення теми реабілітації фашизму".

"Те, що стверджує сьогодні українська влада - це фактично ідейне наступ", - сказав Затулін і додав, що російська сторона в цій ситуації не може не політизувати питання УПА.

Російський політик також вважає, що дискусії навколо УПА, що розгорнулися в Україні, дуже небезпечні, оскільки ідейне протистояння може перерости у війну. "Пристрасті розжарюються... це абсолютно безкомпромісна ситуація і вона лякає", - сказав Затулін.

За його словами, у нинішньої української влади не спостерігається бажання поліпшення україно-російських відносин.

"Я можу зовсім точно сказати, немає ніякого бажання, є тільки інший раз необхідність, з якої важко якимсь сином вийти, але ніякого бажання і ніякої надії на виправлення при нинішній українській владі, при нинішньому президенті, російсько-українських відносин немає", - сказав російський депутат.

Він також додав, що російська сторона змушена підтримувати діалог з Україною на певному рівні, "оскільки так склалося історично".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування