Севастопольського главу обвинувачують у розбазарюванні Криму

Середа, 15 жовтня 2008, 10:27

Севастопольська міськрада звернулася до президента і прем'єра України з проханням звільнити з займаної посади голови міської державної адміністрації Сергія Куніцина.

Відповідне звернення було підписано головою міськради Валерієм Саратовим.

Причиною звернення послужило те, що Куніцин при використанні коштів Державного бюджету припустив порушення законодавства на загальну суму 66,4 млн. грн., що складає або 37% від загального обсягу виділених асигнувань.

"Рівень корупції в місті Севастополі досяг критичного рівня, тому що з листопаду 2007 року по тіньових схемах при прямому сприянні посадових осіб Севастопольської міськдержадміністрації з застосуванням різних судових процедур у користування різних суб'єктів господарської діяльності незаконно було передано понад 400 гектарів землі, розташованої в місті Севастополі", - говориться в звернення.

За даними фактам, як сказано в документі, "порушено низку кримінальних справ, деякі рішення оскаржені у Вищому хозсуді України і відправлені на повторний розгляд у суди першої інстанції".

Депутати також зазначають, що "при підведенні підсумків виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за 2007 рік міськрадою була виявлена фальсифікація звітності по освоєнню коштів при фактичному невиконанні робіт, а також нецільове використання, і розкрадання коштів з бюджету міста Севастополя".

"У результаті Програми соціально-економічного розвитку м. Севастополя на 2007 рік виконані на 49%, а з 59 пускових об'єктів не введені в експлуатацію 29, що не дозволило надати відповідні соціальні послуги мешканцям міста", - говориться в зверненні.

За словами Саратова, "27 травня депутати 2/3 голосів висловили недовіру голові міської держадміністрації Сергію Куніцину, однак секретаріат президента відмовився розглядати питання про його звільнення, незважаючи на підтверджені фактів розкрадання земельних ресурсів, і засобів Державного і місцевого бюджетів".

На сесії міськради були оприлюднені також результати перевірки Рахунковою палатою України про діяльність міської державної адміністрації і підвідомчих їй управлінь.

Як говориться в документі, були "установлені факти порушень законодавства і неефективного управління державними коштами на суму понад 68 мільйонів гривень".

Результати перевірки спрямовані керівництву України й у Генеральну прокуратуру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...