Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатора, який образився на Ющенка, не відпустять?

Середа, 15 жовтня 2008, 11:43

Депутати Вінницької облради відмовилися підтримати відставку голови Вінницької облдержадміністрації Олександра Домбровського і планують у середу ухвалити звернення до президента не підписувати заяву голови ОДА про звільнення.

Як повідомив "Комерсант-Україна" перший заступник голови Вінницької ОДА Валерій Коровій, "відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації" у випадку відставки губернатора разом з ним ідуть у відставку його заступники".

"Заява Олександра Домбровського – це поки політична заява, оскільки президентом ще не підписаний указ про його звільнення", - зазначив він.

"Завтра (15 жовтня) відбудеться засідання позачергової сесії Вінницької обласної ради, основним питанням якого буде ухвалення звернення до президента з проханням не підписувати заяву Олександра Домбровського. Я думаю, це звернення підтримають усі фракції", - підкреслив Коровій.

Як відомо, у вівторок, 14 жовтня, Домбровський подав заяву про звільнення з посади глави Вінницької ОДА – так він відреагував на догану, яку отримав від президента Віктора Ющенка.

"10 жовтня був підписаний указ глави держави про оголошення мені догани за порушення вимог про узгодження з ним відряджень голів ОДА за межі області. Рішення про догану є абсолютно безпідставним", - зазначив Домбровський.

За його словами, 23 вересня він брав участь у засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку і будівництва. До того як приїхати в Київ, він звернувся в секретаріат президента за дозволом на відрядження, але "не отримав письмової відповіді".

"Я узгодив свою поїздку в телефонному режимі з заступником глави секретаріату президента. Тому оголошення догани вважаю проявом давнього конфлікту між мною і посадовими особами секретаріату президента, в основі якого не формальні, а принципові розбіжності", - сказав Домбровський.

У винесенні йому догани голова Вінницької ОДА побачив політичний підтекст: "Ситуація була просто використана для того, щоб напередодні виборів на моєму прикладі поставити на місце всіх регіональних лідерів. Може, це для когось шок, але коли усі рвуться до влади, Домбровський іде з влади".

Домбровський у 1998-2002 роках був депутатом Вінницької міськради і головою постійної комісії з питань промисловості, будівництва, транспорту й зв'язку. 3 квітня 2002 року був обраний міським главою Вінниці. 4 лютого 2005 року указом президента призначений головою Вінницької ОДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування