Ющенко обіцяє зробити все, щоб Тимошенко розгрібала кризу

Середа, 15 жовтня 2008, 15:42

У п'ятницю Рада нацбезпеки та оборони планує розглянути питання впливу на економіку Україну світової фінансової кризи та комплексний план з мінімізації її негативних наслідків.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на прес-конференції у Запоріжжі, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що він готовий представити на засіданні РНБО свій план нормалізації ситуації і проситиме раду його підтримати.

Оцінюючи нинішні проблеми національного фінансового сектору, Ющенко водночас констатував: дві третини з них зумовлені внутрішніми негараздами, зокрема популістичною та непродуманою бюджетною політикою, основним недоліком якої була невідповідність видатків бюджету реальним економічним процесам.

"Адекватність видатків до ВВП було порушено", - сказав президент.

Він нагадав, що минулого тижня присвятив низку зустрічей питанню подолання проблем у фінансовій сфері, а 13 жовтня відбулося позачергове засідання РНБО з цієї теми.

За словами Ющенка, після всіх цих обговорень у нього склалося враження, що уряд, НБУ та банківська система дотепер не виробили спільної позиції з даного питання - хоча саме її наявність є ключовою для успішності антикризових заходів.

"Рано чи пізно нам треба сформувати єдиний план, який би формував довіру", - підкреслив президент. "Наше завдання - привести ключові національні інституції, які зобов'язані за своїми функціями виступити з єдиним планом боротьби з викликами, до його формування", - додав він.

Президент висловив сподівання, що такий документ буде узгоджений сторонами і наголосив - зі свого боку він докладе всіх зусиль, щоб уряд став координуючим центром з його втілення.

На переконання глави держави, одним із наріжних пунктів зазначеного плану має стати прийняття бездефіцитного бюджету на 2009 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...