Росія вирішила поговорити з Україною про свої канали "на півтона нижче"

Середа, 15 жовтня 2008, 16:47

Нацрада телебачення і радіомовлення України одержала листа від Міністерства закордонних справ Росії з пропозицією направити свою групу експертів для переговорного процесу про обмін теле і радіопрограмами між Україною і РФ.

Про це на прес-конференції в середу заявив перший заступник голови Нацради Ігор Курус, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні зранку надійшов лист від МЗС Росії про те, що вони готові направити в Україну групу з 7 осіб для того, щоб провести переговори про взаємний обмін програмами між Україною та Російською Федерацією", - повідомив Курус.

"Це вже крок, що сприймається нами більш позитивно, ніж ті заяви, що робилися раніше", - додав він.

Коментуючи виключення з пакету кабельного телебачення 3 російських каналів, Курус зазначив, що українська сторона зробила всі "можливі і неможливі кроки для того, щоб не починати такий крок".

"Ми інформували представників МЗС, посольство. Ця тема не нова. Цій темі вже 3 роки. Ми інформували всіх провайдерів про вимоги, висунуті їм відповідно до законодавства. Але провайдери не вірили, що Нацрада вдаватиметься до жорстких кроків з легалізації тих чи інших програм", - сказав Курус.

Він підкреслив, що "їхнє небажання легалізувати й адаптувати свій продукт в Україні - це був не прояв неповаги до України, а, в першу чергу, неповаги до українського громадянина".

"Ми хочемо, щоб ОРТ або РТР-Планета були в Україні для того, щоб наші громадяни могли їх одержувати, але ми хочемо, щоб вони були легалізовані, щоб у нас не виникали ситуації, що виникали з "Євробаченням", - пояснив представник Нацради.

Як відомо, після трансляції "Євробачення", українські мовники вирішили, що їхнє право на ексклюзивну трансляцію "Євробачення" на території України було порушено показом цього конкурсу російським супутниковим каналом.

У той же час у Всеросійській державній телерадіокомпанії відзначили, що не бачать нічого протизаконного в трансляції через супутник конкурсу "Євробачення" на території України.

"Ми, дійсно, транслювали "Євробачення" по телеканалу "РТР-Ппланета", що є супутниковим. І робили це абсолютно законно відповідно до угоди з Європейським союзом мовників", - зазначили тоді в прес-службі ВДТРК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...