Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка назвали БЮТівців рейдерами, які хочуть прибрати суддю

Середа, 15 жовтня 2008, 17:00

У секретаріаті президента заявляють про існування інформації про скликання у четвер засідання Ради суддів, на якому буде розглядатися питання про звільнення Олександра Пасенюка з посади голови вищого адміністративного суду.

Про це заявив керівник служби з представництва в судах інтересів президента Руслан Кирилюк, повідомляє прес-служба президента.

Він також назвав незаконною ухвалу Київського обласного адміністративного суду про зупинення указу президента Віктора Ющенка про ліквідацію Київського окружного суду, в якому раніше БЮТ оскаржив указ президента про розпуск парламенту.

"Це є відверто протиправним втручанням у конституційні повноваження президента України. Ці питання має вирішувати виключно Конституційний Суд", - сказав Кирилюк.

Він повідомив, що секретаріат президента вже подав апеляційну скаргу на цю ухвалу. "Я переконаний, що суд апеляційної інстанції прийме законне рішення і дасть належну юридичну оцінку", - наголосив Кирилюк.

Водночас він підкреслив, що всі попередні події показують, що "наступним кроком буде блокування роботи Київського апеляційного адміністративного суду".

"Ми сподіваємося, що завдяки Вищому адміністративному суду України буде створена, в тому числі, можливість щодо належного розгляду виборчих справ та інших резонансних справ, і взагалі робота судів буде нормалізована", - підкреслив Кирилюк.

Він підкреслив, що на сьогодні всі адміністративні суди, які знаходяться в Києві, фактично не працюють внаслідок блокування представниками БЮТ.

"Усе це свідчить про сплановані дії, які можна назвати лише безпрецедентним рейдерством проти всієї судової системи України", - сказав Кирилюк.

Як відомо, у середу БЮТ повідомив, що Київський обласний адміністративний суд зупинив дію указу Ющенка про ліквідацію окружного адміністративного суду міста Києва.

Раніше Ющенко ліквідував Окружний адмінсуд, який призупинив його указ про припинення повноважень Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...