Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кораблі НАТО рушили проти піратів, які захопили ще одне судно

Середа, 15 жовтня 2008, 17:11

Ескадра із семи кораблів під прапорами шести країн НАТО проминула в середу Суецький канал і направляється до берегів Східної Африки.

Про це на брифінгу заявив представник НАТО Джеймс Аппатурай, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він роз'яснив, що це давно запланований похід кораблів постійної середземноморського угруповання НАТО і в його програмі офіційні заходи в порти низки країн.

Однак минулого тижня міністри оборони країн альянсу на зустрічі в Будапешті доручили ескадрі й друге завдання: усунення загрози піратства, що процвітає у водах Індійського океану біля Сомалі, зазначив Аппатурай.

Ескадра під командуванням італійського адмірала складається з двох есмінців, чотирьох фрегатів і допоміжних суден. Два кораблі пливуть під прапором ФРН, по одному - під італійським, турецьким, грецьким, британським і американським.

Термін походу і його конкретна програма поки точно не визначені.

Водночас, сайт британської газети "Гардіан" повідомляє про те, що озброєні пірати в середу захопили філіппінське судно в Аденській затоці неподалік від Сомалі. Воно йшло під панамським прапором в Азію з Близького сходу.

На борту захопленого судна знаходиться 21 член екіпажу. Про національність моряків не повідомляється.

Невдовзі після захоплення судна Міжнародне бюро із судноплавства рекомендувало усім судам негайно вжити додаткових заходів для стримування піратських нападів.

Це вже 29-й випадок захоплення піратами суден у водах біля Африканського Рогу за цей рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування