Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна шукає говірких хлопців, щоб звільнити заручників "Фаїни"

Середа, 15 жовтня 2008, 18:56

Українська сторона обговорює питання по звільненню заручників судна "Фаїна" з лондонською юридичною компанією, що має досвід переговорів з піратами.

Про це повідомила секретар Ради нацбезпеки Раїса Богатирьова на спільній прес-конференції з керівником бюро Національної безпеки Польщі Владиславом Стасяком у середу.

"Учора судновласник і один із заступників (керівника) СБУ відправилися в Лондон для проведення переговорів по складанню угоди з юридичними представниками компанії, що має світовий досвід по проведенню переговорного процесу з піратами", - відзначила секретар РНБО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Богатирьова також сказала, що переговори з юридичною компанією вже розпочаті.

Секретар РНБО нагадала, що питанням звільнення заручників на судні "Фаїна" працює постійно діюча група.

Богатирьова також відзначила, що українська сторона веде "дуже інтенсивні переговори з кенійською стороною для того, щоб можна було не тільки спростувати неправдиву інформацію щодо обвинувачень убік України в торгівлі військовим устаткуванням і складанням незаконних угод, але і для того, щоб об'єднати зусилля, і якнайшвидше звільнити живими наших людей".

Як повідомлялося, судно "Фаїна", що перевозило танки й озброєння, було захоплено 25 вересня. На ньому 17 громадян України, громадянин Латвії, три росіяни. Капітан судна, громадянин Росії Володимир Колобков помер незабаром після захоплення судна.

Пірати вимагають викуп від $8 до 20 млн. і погрожують убити заручників у випадку силової операції по їх звільненню. Останні погрози - підрив судна з екіпажем.

Судно перевозило 33 танки Т-72, гранатомети, інше озброєння і боєприпаси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування