Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила на всю Європу крах ідеї Ющенка

Середа, 15 жовтня 2008, 19:16

Указ президента про позачергові вибори у Верховну Раду втратив можливість бути реалізованим, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Указ не спрацював. Усі терміни для того, щоб провести вибори вже минули. Указ утратив свою можливість бути реалізованим", - сказала Тимошенко на спільній прес-конференції з президентом Європейської народної партії Вілфрі Мартеном у середу в Брюсселі.

"Зрозуміло, що зараз дострокові вибори провести буде неможливо", - підкреслила Тимошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона відзначила, що для цього є дві причини: не пройшов відведений Конституцією необхідний рік з часу попередніх позачергових виборів, а також відсутнє фінансування виборів.

Тимошенко відзначила, що в цих умовах президентові доцільно не підписувати ще один указ, що відстрочить у часі позачергові вибори, а відновити демократичну коаліцію.

Прем'єр має намір після прибуття в Україну з Брюсселя ще раз закликати президента відмовитися від ідеї позачергових виборів у Верховну Раду.

"Я хочу ще раз звернутися до президента, виходячи з позиції Європейської народної партії, і запропонувати йому заради України й євроінтеграції повернути свою команду до демократичної коаліції і створити умови для її спільної роботи", - сказала вона.

Вона подякувала президентові ЄНП за "час і бажання обговорити питання, пов'язані зі ситуацією в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування