Підлеглі Тимошенко причетні до "Фаїни"? – запитує секретаріат у СБУ та ГПУ

Четвер, 16 жовтня 2008, 11:32

Секретаріат президента просить СБУ та Генпрокуратуру перевірити причетність окремих урядовців до компанії–власника судна "Фаїни", захопленого піратами біля берегів Сомалі.

Про це заявив керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату Олег Литвак, повідомляє прес-служба президента.

Намагання уряду уникнути відповідальності за звільнення українських моряків свідчить про його недостатню зацікавленість у вирішенні цієї проблеми, переконаний чиновник.

Литвак зазначив, що зі свого боку президент тримає ситуацію на контролі і робить все від нього залежне, щоб українські громадяни були звільнені якнайшвидше - для цього створено всі необхідні передумови.

Проте вирішення цієї проблеми вимагає активної участі всіх органів влади, зокрема, Кабінету міністрів, наголосив представник секретаріату. Пасивність уряду, яку він демонструє на сьогодні, є неприпустимою, додав Литвак.

За його словами, таку позицію можна вважати "цинічною, якщо в її основі – збереження особистого інтересу окремих урядовців".

"Останніми днями українські й закордонні ЗМІ оприлюднили інформацію про ймовірну причетність до компанії – судновласника "Фаїни" заступника міністра транспорту і зв'язку Ігоря Урбанського", - заявив Литвак.

На його переконання, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має відреагувати на ці публікації і вжити відповідних заходів.

Водночас секретаріат президента звертається до СБУ та Генпрокуратури з проханням перевірити "оприлюднені в ЗМІ факти, які можуть свідчити про корупційні зв'язки урядовців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування