Ющенко піддав жару Тимошенко за "покалічені душі і долі" дітей

Четвер, 16 жовтня 2008, 12:01

Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду негайно вжити заходів щодо забезпечення необхідних виплат жінкам, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня".

Про це йдеться в листі Ющенка до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Президент нагадує, що його указом "Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня" від 25 грудня минулого року "для морального заохочення і матеріальної підтримки" таких жінок передбачено виплату одноразової винагороди у 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Останні події

Кабінету міністрів доручалося розробити та затвердити порядок виплати такої винагороди, передбачити під час доопрацювання проекту закону про держбюджет-2008 і в проектах закону про держбюджет на наступні роки кошти для фінансування видатків, пов'язаних із виплатою винагороди.

Ющенко зазначає, що лише в кінці червня цього року уряд затвердив порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у держбюджеті для виплати одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно звання "Мати-героїня", а в кінці вересня до існуючого порядку було внесено зміни.

"Станом на 7 жовтня 2008 року так і не розпочалися виплати зазначеної винагороди", - вказує президент, наголошуючи, що "жінки, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", заслуговують на визнання внеску, який вони роблять в ім'я України, і подальше зволікання з передбаченими їм виплатами є недопустимим".

"Пропоную уряду негайно вжити заходів щодо вирішення порушеного питання, невідкладно забезпечити здійснення необхідних виплат та поінформувати про результати", - сказано в листі Ющенка до Тимошенко.

Президент зазначає, що на сьогодні в Україні налічується 3299 жінок, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня", – і вони є гордістю країни, "гідним прикладом для наслідування".

На превеликий жаль, визнає Ющенко, у нинішніх умовах більшість таких родин, де є 5 і більше дітей, опинилася в ситуації, коли вони не забезпечені навіть мінімальними засобами на прожиття, а їх нерозв'язані проблеми повсякчас загострюються.

"Неприпустимі житлові умови, безнадійність у їх поліпшенні, малозабезпеченість, матеріальні нестачі та побутові труднощі, яких постійно зазнають ці родини, є докором владі та її недостатнім діям. Такі сім'ї потерпають від нехтування владних структур, соціальної дискримінації, чиновницької черствості і байдужості, намірів залишити їх наодинці зі своїми бідами. Особливо це позначається на дітях, калічаться їхні душі і долі", - наголошує президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News