Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Азербайджані новий президент

Четвер, 16 жовтня 2008, 12:30

На президентських виборах в Азербайджані переміг нинішній президент Ільхам Алієв.

За результатами підрахунку голосів на 5189 виборчих дільниць (96,8%) Алієв набрав 88,64% голосів виборців.

Друге місце у виборах зайняв Ігбал Агазаде - 2,78%, третє – Фазіль Газанфароглу – 2,5%.

У виборчі бюлетені для голосування за абеткою були внесені прізвища семи кандидатів на посаду глави держави.

Протягом двох днів у Центвиборчком будуть надходити протоколи про проведення виборів з окружних виборчих комісій. ЦВК протягом 14 днів із дня проведення виборів повинний обробити всю інформацію, що надійшла, і представити її громадськості.

Потім підсумки виборів можуть бути оголошені офіційно після твердження їх Конституційним судом Азербайджанської Республіки.

Протягом трьох днів після офіційного визнання Конституційним судом підсумків проведених президентських виборів має буде відбутися офіційна інавгурація президента Азербайджану.

Президент України Віктор Ющенко вже привітав Алієва з "успішним проведенням виборів".

У свою чергу група спостерігачів ГУАМ стверджує, що вибори були організовані і проведені відповідно до міжнародних зобов'язань і стандартів демократичних виборів, включаючи зобов'язання і стандарти ОБСЄ і Ради Європи, а також національного законодавства, правил і процедур, розроблених ЦВК Азербайджану.

"Що стосується виборчого процесу організації виборів і діяльності комісій на виборчих дільницях, то група спостерігачів ГУАМ не має істотних зауважень. Вибори пройшли в дусі змагальності, і, загалом, можуть бути оцінені позитивно, як вільні і справедливі", - говориться в заяві.

Новости-Азербайджан,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування