Нацрада готова допомогти російським телеканалам

Четвер, 16 жовтня 2008, 13:17

На переговорах з російською стороною Нацрада з теле- і радіомовлення акцентуватиме увагу на дотриманні норм українського законодавства і на прискоренні процедури адаптації російських програм до норм нашого законодавства.

Про це заявив глава Нацради Віталій Шевченко, передає Ліга.net.

Шевченко відзначив, що позитивно сприймає той факт, що російська сторона висловила бажання вести переговори з приводу мовлення їхніх каналів у нашому інформаційному просторі.

"Тому що дотепер від державних відомств Російської Федерації ми одержували заяви тільки через ЗМІ, у яких був дуже дивний зміст", - сказав чиновник.

Він зазначив, що лист, який надійшов від МЗС Росії, є "клопотанням у зв'язку з проблемами деяких російських телекомпаній з розміщенням їхніх програм у кабельних мережах України".

За словами Шевченка, на переговорах з російською стороною Нацрада буде акцентувати увагу на двох основних темах.

"Перше – ми повинні розвіяти всі сумніви Росії в правомірності наших претензій", - підкреслив глава Нацради.

"Усі без винятку, у тому числі і російські, компанії мають працювати з дотриманням норм українського законодавства. Друге – на переговорах з російською стороною Нацрада запропонує механізми спрощення і прискорення процедури адаптації російських програм до норм нашого законодавства", - додав він.

Шевченко запевнив, що його відомство готове в усьому демонструвати добру волю і готовність йти назустріч усім тим, хто дотримується законів України і має намір працювати в правовому полі.

"Якщо РФ покладає надію на цю зустріч, те це, безумовно, буде служити врегулюванню тих питань, що ще не урегульовані і які спекулятивно використовуються політиками", - сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що Міністр закордонних справ Російської Федерації направить в Україну робочу групу для налагодження міждержавного співробітництва по обміну програмними продуктами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...