Луценко виклав хронологію дзвінків між суддями і секретаріатом Ющенка

Четвер, 16 жовтня 2008, 14:49

Міністерство внутрішніх справ виявило факти втручання в діяльність суддів Київського апеляційного адміністративного суду.

До міністра внутрішніх справ Юрія Луценка звернулися народні депутати із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб секретаріату президента.

Зокрема, за втручання в діяльність судових органів при розгляді в судах скарг щодо указу президента про розпуск парламенту, повідомляє прес-служба МВС.

У результаті проведеної перевірки було встановлено, що 12 жовтня 2008 року, а саме під час розгляду в Київському апеляційному адмінсуді скарг щодо указу президента відбувалися телефонні розмови.

Зокрема, з 15.23 до 15.51 з інтервалом у 6-10 хвилин відбулися шість телефонних розмов за участі заступника голови Вищого адмінсуду Цуркана.

Спочатку він спілкувався з суддею Окружного адмінсуду Києва Добрянською, потім з керівником служби секретаріату президента з представництва у судах України інтересів президента Кирилюком та заступником глави секретаріату президента Пукшиним.

Пізніше Кирилюк і Пукшин перетелефонували Цуркану і він подзвонив Добрянській.

Аналогічні телефонні розмови, за інформацією МВС, мали місце в період 12-13 жовтня 2008 року, тобто під час розгляду в Окружному адмінсуді Києва та Київському апеляційному адмінсуді скарг щодо указу президента.

Аналіз зазначених вхідних та вихідних дзвінків свідчить про системний узгоджений характер дій між зазначеними особами, заявляє Луценко.

За його словами, втручання в діяльність суддів Київського апеляційного адмінсуду з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення може містити ознаки злочину, передбаченого ККУ.

Усю наведену інформацію міністр внутрішніх справ Луценко виклав у листі до голови Верховного Суду України Василя Онопенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування