Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ знайшов управу на Ющенка з його указами?

Четвер, 16 жовтня 2008, 15:29

Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію указу президента про звільнення з посади голови Печерського суду столиці Інни Отрош.

Про це УНІАН повідомив депутат від БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 16 жовтня. "Таким чином, чергова незаконна дія президента зупинена", - сказав Портнов.

При цьому він наголосив, що дивним чином позиція глави держави збіглася з заявою члена фракції Партії регіонів Сергія Ківалова, зробленою в середу, що у випадку ліквідації Окружного адміністративного суду його функції буде виконувати Печерський суд.

Портнов наголосив, що така заява Ківалова збіглася з указом президента про призначення "кума Ківалова Володимира Колесніченка" головою Печерського суду.

"Це свідчить про скоординовану позицію Партії регіонів та секретаріату президента в реорганізації судочинства", - сказав народний депутат.

У свою чергу, представник БЮТ Володимир Пилипенко заявив "Інтерфаксу", що в результаті підписання президентом указу про призначення Колесниченка главою Печерського райсуду відбулася "невдала спроба рейдерської атаки на Печерський районний суд Києва, організована секретаріатом президента разом із Партією регіонів".

Зокрема, він зазначив, що на підставі цього указу представники секретаріату президента і деяких депутатів від Партії регіонів привели в будівлю суду колишнього голову цього суду Колесниченка.

"БЮТ заявляє, що це наочний приклад широкої коаліції, яка за допомогою своїх уповноважених - Ігоря Пукшина (заступник голови секретаріату президента) і Сергія Ківалова – здійснює захоплення судових установ", - заявив Пилипенко.

Як відомо, депутат від БЮТ, заступник голови комітету Верховної Ради з питань правосуддя Олена Шустік заявила в четвер, що президент Віктор Ющенко призначив головою Печерського райсуду Києва Колесниченка, звільнивши з цією посади Отрош.

30 березня 2007 року президент своїм указом скасував указ від 21 червня 2005 року "Про призначення голови місцевого загального суду". При цьому указом іншим указом Ющенко призначив Отрош в.о. голови Печерського райсуду Києва.

5 квітня 2007 року президент скасував свій указ від 15 червня 2005 року, яким переводив суддю Колесниченка на роботу до Печерського райсуду Києва. Колесниченко оскаржив це рішення у суді.

5 квітня минулого року секретаріат президента заявив про захоплення Печерського райсуду Києва представниками Партії регіонів. Того ж дня в.о. голови Печерського райсуду Отрош заявила, що колишній голова суду Колесниченко увірвався до її службового кабінету, побив її помічницю і забрав печатку суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування